Invitație la ȘTIINȚĂ

invitatie-skfs-2016

Dragi prieteni, părinți, profesori, formatori de opinii,

Vă invit să sărbatorim împreună a IV a ediție a unui eveniment însuflețit de pasiunea pentru știință. Este vorba despre

SCIKiDS Festivalul Științei 2016 : Lumea în mișcare-Vechi și Nou în Știință.

Locul este deja o tradiție: Mall Promenada– nivel 1,  data 15,16 octombrie, orele 12.00-20.00

În deschidere (Sâmbătă 15 octombrie ora 12.30) o vom avea pe îndrăgita Claudia Stroe, cea mai cunoscută artistă a baloanelor de săpun din Romănia cu show-ul Bubbleology.

Intrarea este liberă! Ne propunem ca în fiecare an, pe parcursul unui weekend,să facem accesibile copiilor activități din domeniul divertismentului științific pentru copii precum : Fun Science România, Orășelul Cunoașterii, Tekoneko, experiențe VR cu PC Garage, workshop-uri educative Lego, smart toys cu Momki & Friends, construcții tehnice Lego cu Active Bricks, creativitate și inovație cu Gentlemen Works, știință plină de întrebări alături de domnul Cristian Român și plină de amuzament cu Profesorul Trăsnit Spooky, competiții de roboți cu Techies și RoboFun, artă și culoare alături de GameArt iar în acest an, în premieră, vom avea alături Centrul Edulier pe toată durata festivalului, scopul acestui centru fiind acela de a-i ajuta pe copiii cu dificultăți de învățare- scris, citit, calculat, memorat- să își atingă potențialul în educație, prin oferirea accesului la evaluare de specialitate, învățare personalizată și servicii de suport.

Vizitatori noștri vor fi răsplătiți cu reviste gratuite Știință și Tehnică și de asemenea cei mai mici se vor bucura de reviste precum Doxi & Terra Magazin.

În zilele următoare vă voi prezenta pe larg partenerii și prietenii nostri cu care ne mândrim că ne-au fost alături înca de la începutul acestei aventuri ce se află în al patrulea an de întâlnire cu iubitorii de știință. Aceste festival este unul de poveste, asta pentru că s-a născut și există dintr-o mare iubire de știință, nu doar a noastră, a organizatorilor ci a tuturor celor enumarați mai sus, a celor 40 de voluntari care ne sunt alături de la început și nu în ultimul rând, a miilor de copii, părinți și adolescenți de toate vârstele ce ne-au trecut pragul de-a lungul timpului.

Trebuie să vă mai spun că acest festival este un vis devenit realitate cu ajutorul Dreamcatchers România, organizat de Asociația faSCInation și Fun Science România, prezentat de televiziunea științifică pentru întreaga familie : Da Vinci Learning și prietenii săi UPC iar energia sa este asigurată de Tinmar.

Vă mulțumesc pentru pasiunea pe care o împărtășim împreună pentru știință și haideți să răspânim vestea. Împreună facem știința să existe.

Cu drag de știintă,

Andreea M.Stoica

 


Leave a comment