Cu drag de știintă #de10ani

2005 a fost anul ce avea să marcheze începutul aventurii Fun Science în România și primul moment în care inima mea a bătut științific.

2015 încununează 10 ani de emoții, de fericire, de tristețe, de pierdere, de regăsire, de zâmbete, de uimire, de viată dedicată iubirii pentru știință.

Sunt un veritabil om de știință ce a pierdut avionul spre NASA, a încurcat trenurile în gara vieții, a făcut pană cu mașina fără să aibă roată de rezervă și a luat-o la pas in maratonul vieții sale “științifice” făcând cu mâna avioanelor ce zboară deasupra sa, iubind trenurile si privindu-le cum trec șuierând, admirând mașinile de ultimă modă ce-l depășesc în trombă .

Atât de mult iubesc știința și cred în magia ei. Sunt vrăjită și îndragostită iremediabil de această Fata Morgana a vieții mele – Știința

Spun asta pentru că ultimii zece ani i-am dedicat in totalitate revelației mele târzii, cu credința că pot preveni această confuzie teribilă în viețile altor oameni, arătându-le cât mai devreme ( mai exact din copilărie) frumusețea ascunsă pe care eu nu am vazut-o la timp, a științei.

Știu că dacă l-aș fi întâlnit pe Profesorul Trăsnit cu experimentele sale fabuloase ( fără să exagerez), dacă aș fi cunoscut Fun Science când eram mică, n-aș mai fi zăpăcit borcanele cu dorințe și aș fi zburat direct spre alte galaxii, construindu-mi propria rachetă.

Dar nu a fost să fie așa și atunci am hotărât să-mi pun în slujba științei tot ce aveam mai bun : tinerețe, frumusețe, veselie,entuziasm,energie, emoție ….foarte multă emoție și mai mult decât atât …o permanentă instruire pentru a da științei imaginea pe care o merită, chipul pe care eu l-am văzut prea târziu și pe care îmi doresc ca alții să-l vadă cât mai devreme.

Cu alte cuvinte, misiunea mea în toți acești ani a fost sa popularizez știința oriunde și oricui dar nu oricum.

In acest El Camino de Santiago pe care l-am parcurs am folosit super puterile pe care le aveam sau mi le-am dezvoltat : spirit artistic și artă dramatică obținut la facultatea de teatru urmată, am mers mai departe și mi-am câștigat cunoștinte de marketing, management, economie, antreprenoriat în 3 ani de Administrarea a Afacerilor și mai departe sunt în curs de aprofundare metodologică – Pedagogie Alternativă (PED-ARTE) .

Privind în urmă sunt emoționată…am reușit……un număr impresionant de copii, ne-au cunoscut ( peste 150 000), știința schimbă vieți, influențează destine dacă cel puțin un copil a avut revelația mea și se va urca în trenul corect, atunci scopul nostru va fi atins…iar aceasta este doar o chestiune de statistică.

Privind înainte sunt emoționată….mai sunt atâtea de făcut și drum lung de parcus dar sunt din ce în ce mai puternică, mai pregătită, mai încrezătoare că totuși destinul meu științific a fost să merg la pas spre a putea influența lucrurile la nivel micro însă cu efecte macro.

Am pornit doi la drum, eu și tatăl meu…pe tatăl meu l-am pierdut pe parcurs, în 2012, oprit fiind de limitele timpului ce i s-a scurs în această viață, am continuat fără el dar cu mulți prieteni alături, oameni ce mi-au oferit din ce aveau mai bun….înțelpciune, putere, energie, talent, vorbe bune, iubire, întelegere, încredere. Prieteni de toate vârstele, de la 16 ani în sus….., drumul meu este în mare parte și al lor.

Mulțumesc, dacă ți-a plăcut te invit să citești și “Omul invizibil” și ” Fun Science România”

Cu drag de știintă,

Andreea M.Stoica

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s